Tilmeld dig maillisten og modtag nyheder, rabat og 2 gratis opskrifter om året

Tilmeld E-mail:

Navnet "domoras" er blot en sammensætning af mit personlige navn - Dorte Moller Rasmussen
Jeg er dansker af fødsel og har tilbragt størstedelen af mit liv i Vendsyssel, den nordligste del af Danmark.
Men vikingernes blod i mine årer ånden i mit indre fornægter sig ikke, og jeg er fulgt i kølvandet på mine forfædre. Også de drog til Skotland, hvor jeg har opholdt mig fra 2003 til 2009, hvorefter jeg fulgte vikingernes spor til Sicilien, denne fantastiske ø syd for Italien.
Men nu var tiden kommet til at komme tilbage til mit og vikingernes hjemland - Danmark. Fra november 2021 har jeg været at finde i Stakroge.
Vikingerne kom til Sicilien med normannerne i året 1062, for vikingerne var en del af normannerne. I å 911 fik den danske vikingehøvding Rollo tildelt området omkring Seinens udmunding af kong Karl den Enfoldige mod til gengæld at yde beskyttelse mod andre vikingers hærgen på egnen. Dette sted blev til Normandiet, opkaldt efter normannerne, ensbetydende mændene fra nord - vikingerne.
Sicilien er en kosmopolitisk perle, og befolkningen er en blanding af alle de kulturer og folkeslag, der i tidens løb har regeret på øen.
Dette gør, at der er en spændende historie, hvilket giver øen en særlig charme, og tilligemed er der fantastiske landskaber.
Jeg har følt mig hjemme her i mit "Casa domoras" på en dejlig plet i hyggelige landlige omgivelser beliggende i området Montenero mellem Pollina og Castelbuono kun få kilometer fra det thyrrenske hav.
Tidligere boede jeg i Castelbuono, en hyggelig middelalderby med ca 9500 indbyggere - naboby til Pollina.
Vejret er behageligt hele året - køligere ved vintertide, hvilket man kan nyde efter sommerens varme - nogle gange op til 45 °.
I Skotland boede jeg oppe i det høje nord i Brora beliggende mellem Inverness og Wick. Der følte jeg mig også hjemme. Og det er helt forskelligt fra Sicilien - klimaet såvel som naturen. Jeg elsker bakkerne, heden og de smukke små rundt om i landskabet.
Jeg elsker at lave mad! Fra begge steder har jeg fået inspiration til mine madopskrifter, som jeg har tilføjet til det danske køkken, som jeg trods alt kender mest til. Du kan finde opskrifterne her - de er til fri afbenyttelse.
Men mest arbejder jeg med mine designs for strik og skrædderi - se mere her.

Webmaster og webdesign: domoras - Dorte Møller Rasmussen


The subscription form is designed by
SendBlaster