Tilmeld dig maillisten og få nyheder om opskrifter og designs - 2 gratis strikkeopskrifter om året og rabat på alle varer
Navn:

Mailadresse:

Indehaver og udøvende kraft
Domicil
Nærmiljøet - Montenero
Omgivelser
home restaurant
Pollina
Castelbuono
Omgivelser
Omgivelser


Domicilets koordinater: 37.969320, 14.099782 - 10 km til Pollina og 6 km til Castelbuono - 10 min. til havet

 • Navnet "domoras" er blot en sammensætning af mit personlige navn - Dorte Moller Rasmussen
 • Jeg er dansker af fødsel og har tilbragt størstedelen af mit liv i Vendsyssel, den nordligste del af Danmark.
  Men vikingernes blod i mine årer ånden i mit indre fornægter sig ikke, og jeg er fulgt i kølvandet på mine forfædre. Også de drog til Skotland, hvor jeg har opholdt mig fra 2003 til 2009, hvorefter jeg fulgte vikingernes spor til Sicilien, denne fantastiske ø syd for Italien.
 • Vikingerne kom hertil med normannerne i året 1062, for vikingerne var en del af normannerne. I å 911 fik den danske vikingehøvding Rollo tildelt området omkring Seinens udmunding af kong Karl den Enfoldige mod til gengæld at yde beskyttelse mod andre vikingers hærgen på egnen. Dette sted blev til Normandiet, opkaldt efter normannerne, ensbetydende mændene fra nord - vikingerne.
 • Sicilien er en kosmopolitisk perle, og befolkningen er en blanding af alle de kulturer og folkeslag, der i tidens løb har regeret på øen.
  Det må være forklaringen på, at jeg i den grad er tiltrukket af Sicilien og sicilianerne med aner også fra vikingerne. Jeg føler mig hjemme her i mit "Casa domoras" på en dejlig plet i hyggelige landlige omgivelser beliggende i området Montenero mellem Pollina og Castelbuono kun få kilometer fra det thyrrenske hav.
  Tidligere boede jeg i Castelbuono, en hyggelig middelalderby med ca 9500 indbyggere og en fantastisk atmosfære - naboby til Pollina.
  Vejret er pragtfuldt hele året - køligere ved vintertide, hvilket man kan nyde efter sommerens varme - nogle gange op til 40 °.
  Befolkningen passer til klimaet - varme og farverige mennesker! Den venlige imødekommenhed går hånd i hånd med et lidt til tider intenst temperament. Men det er vel, hvad vi forventer, ikke sandt?
 • Madvarerne er udsøgte og friske og mange varianter i blandt andet fisk og grønt. Vinen er fantastisk - prøv eksempelvis druen Nero d'Avola. Alt i alt inspirere omgivelserne til udfoldelser i køkkenet, hvilket man kan følge på vores hjemmeside om siciliansk mad: casa domoras.
  Man er også velkommen til komme og smage i vores home restaurant.
  Der er varmt om sommeren, men, som nævnt før, køligere om vinteren. Det passer til min gamle metier som strikdesigner, og man kan købe garn, opskrifter og andet, hvilket kan ses her under produkter.
  De kan opleve det hele selv under et ophold her hos os i Castelbuono.
  Mere info om Castelbuono og Sicilien her. - Og Mafiaen kommer vi ikke uden om - se mere her.

Webmaster og webdesign: domoras - Dorte Møller Rasmussen